Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Bahasa Inggris Kelas 7 Describing People

Bahasa Inggris Kelas 7 Describing People 

Describing people dalam bahasa indonesia berarti menggambarkan orang. Untuk bisa menggambarkan orang digunakanlah kosakata untuk merangkai kalimat. Cara Describing People bisa menggunakan Characteristics dan Physical Appearance / Look. Berikut adalah Kosakata yang sering digunakan untuk Describing people.

  • Attracted  : Menarik
  •  Beautiful  : Cantik
  • Cheerful  : Ceria
  • Clever : Pintar
  • Cute  : Manis
  • Diligent  : Rajin
  • Easy Going  : Supel
  • Happy  : Senang
  • Helpful  : Penolong
  • Hard Worker  : Pekerja Keras
  • Honest  : Jujur
  • Handsome  : Tampan
  • Intelligent  : Cerdas
  • Kind  : Baik Hati
  • Lazy  : Malas
  • Nice  : Menyenangkan
  • Patient  : Sabar
  • Smart  : Cerdas
  • Talented  : Bertalenta
  • Pretty  : Cantik
  • Sharp Eyes    : Mata Tajam
  • Round Eyes    : Mata Bulat
  • Mata Sipit    : Slanting Eye
  • Pointed Nose    : Hidung Mancung
  • Flat Nose  : Hidung Pesek
  • Oval Face    : Wajah Lonjong
  • Round Face     : Wajah Bulat
  • Black Hair    : Rambut Hitam
  • Blonde Hair    : Rambut Pirang
  • Curly Hair    : Rambut Keriting
  • Straight Hair    : Rambut Lurus
  • Wavy Hair    : Rambut Bergelombang
  • Long Hair    : Rambut Panjang
  • Short Hair    : Rambut Pendek
  • Dark Skin    : Kulit Gelap
  • White Skin    : Kulit Putih
  • Brown Skin    : Kulit Coklat
  • Thick Lips    : Bibir Tebal
  • Smooth Skin    : Kulit Lembut
  • Tall  : Tinggi
  • Short  : Pendek
  • Fat    : Gemuk
  • Thin    : Kurus
  • Slim    : Langsing
  • Strong    : Kuat
Berikut adalah cara Describing People menggunakan Characteristics
  1. What is your opinion about Rahmah? - Apa pendapatmu tentang Rahmah?
  2. Rahmah is beautiful. She is very smart. - Rahmah cantik. Dia sangat pandai.
  3. What is your opinion about Raka? - Apa pendapatmu tentang Raka?
  4. Raka is handsome. He is very cheerful. - Raka tampan. Dia sangat ceria
Berikut adalah cara Describing People menggunakan Physical Appearance / Look

Untuk point “look” adalah sebuah ungkapan yang bisa menjelasakan mimic wajah seseorang, postur tubuh seperti contoh dibawah ini
• Handsome (Rupawan, Ganteng)
• Ugly (Buruk Rupa, Jelek)
• Fat (Gemuk)
• Thin (Langsing)
• Charming (Mempesona)
• Dan lain sebagainya

Contoh Kalimat
She is Julie. - Dia adalah Julie.
She has straight hair.- Dia memiliki rambut lurus.
Her hair is fairly black. - Rambutnya hitam bersinar.
She is very tall.- Dia sangat tinggi.

Setelah mempelajari ulasan singkat Bahasa Inggris Kelas 7 Describing People diatas, marilah kita berlatih dengan contoh soal Bahasa Inggris Kelas 7 Describing People dibawah ini.

The following text is for question number 1 to 6
My name is Noval Ferdinand. I am Indonesian. I was born on  April 21, 2009 in Surabaya. Now I am twelve years old. I study at SMP Putra Bangsa. I have tall and slim body. My hair is black, short and curly. I have pointed nose, slanted eyes and white skin. My face is oval with sharp chin.

1. The writer was born on ....
A. January 12, 2009
B. July 12, 2008
C. April 21, 2009
D. May 21, 2008

2. The writer has ... body.
A. tall and slim
B. fat and big
C. tall and big
D. short and slim

3. What is his nationality?
A. Malaysian
B. Indonesian
C. Singaporean
D. Chinese

4. The writer has ... face.
A. round
B. square
C. oval
D. long

5. The writer's hair is ....
A. wavy
B. straight
C. curly
D. bald

6. "My complete name is Noval Ferdinand."
The synonym of the underlined word is ....
A. short
B. full
C. discharge
D. nick

The following text is for questions number 7 to 12
I have a best friend. Her name is Mona. She is a very fat person. She eats everything in front of her. Her weight is 95 kilograms. She has round face with a very chubby cheeks. Her eyes are round and blue. She has short curly blonde hair. She is very funny. Her family and friends like her very much.

7. What is Mona's hobby?
A. reading
B. drawing
C. eating
D. Cycling

8. She has a very .....
A. chubby cheeks
B. long hair
C. long chin
D. big nose

9. How much does her weight?
A. 75 kg
B. 85 kg
C. 95 kg
D. 105 kg

10. She is a very ... person.
A. slim
B. fat
C. tall
D. small

11. What is the meaning of short curly blonde hair?
A. Rambut pendek lurus berwarna hitam
B. Rambut panjang keriting berwarna pirang
C. Rambut pendek keriting berwarna pirang
D. Rambut pendek lurus berwarna pirang

12. Why does her family like her very much?
A. Because she is funny
B. Because she is smart
C. Because she is diligent
D. Because she is lazy

The following text is for questions number 13 to 15
Hi everyone, I am Julie. I have a best friend. His name is Bahri. We  have been friends for eleven years now. We know each other like brother and sister. Bahri is a special boy. He is amazing just the way he is. He is tall and handsome. He has straight short hair. He has pointed nose, slanted eyes  and his smile adorable as well. He loves jokes. He always cheer me up when I am down. He is very kind.We support and help each others. I am so grateful that he is my friend.

13. Bahri has .... hair.
A. curly short
B. straight long
C. straight short
D. curly blonde

14. Does he have round eyes?
A. No, he don't
B. No, he doesn't
C. Yes, he do
D. Yes, he does

15. Why does the writer so grateful that Bahri is her friend?
A. Because Bahri is very kind
B. Because Bahri is very naughty
C. Because Bahri is very lazy
D. Because Bahri is very impolite

II. Read the following text and answer the questions!

Julie is my classmate. She is thirteen years old. She is tall. Her hair is curly, blonde and long. She is not fat. She has oval face, round eyes, sharp nose and white skin. She is very kind. She is very helpful to her friends. Her friends often ask for her helps to solve English problem. Her friends like Julie very much. She likes writing the stories, cycling, playing chess and reading the magazines. 

16. How old is Julie?
17. How does she look?
18. What colour is her hair?
19. What does she like to do?
20. Why do  her friends like Julie very much?

JAWABAN
1. C
2. A
3. B
4. C
5. C
6. B
7. C
8. A
9. C
10. B
11. C
12. A
13. C
14. B
15. A
16. Thirteen years old
17. She is tall. Her hair is curly, blonde and long. She is not fat. She has oval face, round eyes, sharp nose and white skin.
18. Blonde
19.She likes writing the stories, cycling, playing chess and reading the magazines. 
20. Because she is very kind

Demikian pembahasan singkat dari Bahasa Inggris Kelas 7 Describing People yang dapat kami sampaikan, semoga bermanfaat untuk anda.

Posting Komentar untuk "Bahasa Inggris Kelas 7 Describing People "